KNX domotica & immotica

Een standaard voor automatisering

Er is steeds meer vraag naar domotica (automatisering van woningen) en immotica (automatisering van professionele omgevingen als bedrijven, ziekenhuizen …). Dat vergroot ook de nood aan uniformisering of KNX domotica.

KNX is een wereldwijde officiële standaard voor de communicatie tussen de componenten van uw woning- of gebouwautomatisering. Zo kunnen die zonder omwegen informatie naar elkaar doorsturen. EIB (Europese Installatie Bus), Batibus en EHS (European Home System) zijn de 3 voorgangers van KNX domotica.

De voordelen van KNX-domotica

Een algemene standaard betekent minder nood aan bekabeling en dus een lagere installatiekost. Bovendien is KNX veiliger, want een overdaad aan bekabeling brengt brandgevaar met zich mee. Domica, specialist in woning- en gebouwautomatisering, heeft 4 gecertificeerde KNX-partners in huis en is bovendien lid van KNX Professionals Belgium als systeemintegrator van KNX-domotica.

Hoe gaan we te werk?

Eerst werken we op basis van een verkennend gesprek een offerte voor u uit. Gaat u akkoord? Dan maken we een functionele analyse, en ontwerpen we de schema’s voor uw systeem van KNX domotica. Dit allemaal in nauw overleg met de andere betrokkenen in het bouwproces - bijvoorbeeld uw aannemer, of de installateur van uw verwarming.

Vooraleer de materialen geïnstalleerd worden, voeren we een voorbereidende programmering uit op ons kantoor. Na de uiteindelijke installatie wordt alles op punt gezet en juist afgesteld. Vervolgens krijgt u van ons een opleiding en handleiding rond het gebruik van uw gloednieuwe systeem. En dan is de service van Domica nog niet afgelopen, want na 6 maanden komen we nog eens langs om alles finaal te finetunen.

Benieuwd hoe we met KNX-domotica uw leven gemakkelijker kunnen maken? Contacteer ons vandaag nog