Nieuwe generatie en nieuwe technieken in Brouwerij VBDCK

Brouwerij ‘Verbeeck-Back’ bestaat al sinds eind 19de eeuw, vanaf 1909 als eigendom van de familie Verbeeck. In 1966 werd de brouwerij stopgezet, maar in 2015 is de brouwerij nieuw leven ingeblazen door een nieuwe generatie, versterkt met familie De Cock. Zo is brouwerij VBDCK tegenwoordig een inspirerende locatie waar eeuwenoude ambacht en eigentijdse technieken zoals KNX-automatisering samenkomen.

De nieuwe generatie eigenaars van de brouwerij vroegen KNX-systeemintegrator Domica om er een KNX-systeem te installeren. Dat stuurt de verlichting en de toegangscontrole aan, maar ook de rondleidingen door de brouwerij voor bezoekers. Vooral in deze rondleiding is veel techniek verwerkt: er zijn licht- en geluidseffecten en de rondleiding is beschikbaar in drie talen. Het KNX-systeem stuurt de guided tour aan met Time-sync. Dankzij KNX horen bezoekers op het juiste moment en in de door hun gekozen taal de juiste informatie. In de toekomst zou het project nog verder kunnen worden uitgebreid. Door gebruik te maken van de A/V-installatie kan de guided tour een nog grotere totaalbeleving krijgen. 

Projectgegevens

De doorlooptijd van dit project was zeven maanden. Domica heeft 93 deelnemers gebruikt in 3 zones, van 5 verschillende fabrikaten. Er is onder meer gewerkt met Soundlazers, DALI en communicatieprotocal DMX512, voor onder meer het aansturen van de lichttechniek. Bijzonder is ook de koppeling met QSC over Logic Machine die Domica maakte.

 

 knx automatiseringTerug naar overzicht