Domica integreert KNX-systeem in showroom Relex

In de showroom, kantoorruimte en fabriekshal van Relex is alle KNX-automatisering naadloos geïntegreerd in de omgeving. Relex ontwerpt en bouwt luxe zwembaden en wellness-installaties. Voor een bedrijf dat veel waarde hecht aan techniek, hygiëne, kwaliteit en de inrichting van een ruimte, is het geen verrassing dat zij kozen voor een soepel werkend KNX-systeem. KNX-systeemintegrator Domica was verantwoordelijk voor de integratie van de domotica-installatie in deze luxueuze showroom.

Omgeven door zwembaden, jacuzzi’s en sauna’s stuurt de KNX-installatie in deze showroom ongemerkt onder meer de verlichting aan, de complete HVAC-installatie en de toegangscontrole bij de deuren. Verder gaat het ook om de AV-apparatuur van Basalte Asano, die voor muziek zorgt in zowel de showroom als de vergaderzalen. KNX is hier de boordcomputer achter de techniek van het buiten- en binnenzwembad, whirlpools en sauna’s. Denk daarbij aan frequentiegestuurde filterpompen, jetpompen voor whirlpool en een waterval. 

Monitoring energieverbruik

Ook zeer praktisch is het feit dat de KNX-installatie het energieverbruik monitort. Meerdere bedrijven maken gebruik van het gebouw waarin Relex zit en dankzij dit systeem is de energierekening gemakkelijk te specificeren per gebruiker. De visualisatie daarvan fungeert via een Logic Machine. 

Projectgegevens

Voor dit project leverde Domica alle apparatuur en techniek en het bedrijf smeedde alles tezamen tot een integraal werkend systeem. De KNX-systeemintegrator heeft er een jaar aan gewerkt, in juli 2017 is het project opgeleverd. Domica heeft daarbij 191 deelnemers gebruikt in 8 zones. Er waren 8 fabrikaten nodig om alles te automatiseren.

 

knx systeemTerug naar overzicht